Follow Us @soratemplates

Translate

Saturday, April 28, 2018

"A Tale Of Spring" by Tracync bertatahkan Crystal Swarovski edisi khas Gaya Koleksi Raya 2018

Saturday, April 28, 2018 24 Comments

Hari Raya Aidilfitri bakal menjelang tak lama lagi, dah pastilah ramai wanita-wanita muslim di luar sana sedang tercari-cari rekaan-rekaan tudung yang cantik buat di pakai di hari lebaran sedondon dengan baju raya masing-masing. Kepada yang sedang tercari-cari pilihan apakah yang harus di beli dan di pakai kat sini saya nak rekemen satu brand yang berkualiti, unik dan cantik iaitu "Tracync"

Tahun 2018 ini Tracync telah memperagakan koleksi-koleksi tudung di salah satu showcase mereka yang bertemakan musim bunga "A Tale Of Spring" edisi khas Gaya Koleksi Raya 2018. Pelbagai rekaan yang amat unik dan cantik telah di peragakan ketika di showcase itu dan saya rasa hasil rekaan tersebut sangat bersesuaian di pakai di mana-mana acara sekalipun. 

Credit Photo to Luqman Hakeem, IG: @luqmannnhakeem

Koleksi Tracync di inspirasi dari Sari India "Lily of the Nile" (Agapanthus flower) dan berkonsepkan rekaan dari Timur Tengah. Rekaan Scarf Tracync juga adalah hasil buatan tangan dari Tracy sendiri dengan penuh kasih dan sayang dengan menggunakan sepenuhnya material yang terbaik untuk menghasilkan Scarf yang ringkas, cantik, unik dan mempersonakan motifnya juga menggabungkan Crystal Swarovski sebagai satu signature kepada Tracync.

Scarf Tracync boleh di dapati di dalam pelbagai warna dan juga pelbagai konsep rekaan musim bunga di dalam Gaya Koleksi Raya 2018 bersesuaian dengan tema Hari Raya pada tahun ini.
Scarf Tracync di perkenalkan pada tahun 2014 oleh Tracy Yong.

"A Tale Of Spring" - to live and be remembered
Kepada yang berminat untuk memiliki Scarf Tracync boleh ke : 

The Twiq Label Boutique, Bangi Sentral 
D-12-G Plaza Paragon Point,
Jalan Medan Pusat Bandar 5, Seksyen 9, 
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor.

Atau

Sesiapa yg ingin membeli secara online atau ingin melihat koleksi-koleksi lain Scarf Tracync boleh lah lawati ke :

IG : @official_tracync
FB : @tracyncscarves
Website: www.tracync.com


Monday, April 23, 2018

Seafood Steamboat terbaikk!!!! Jom ke Kungfu Steam di Puchong dah rasa mesti nak lagi!

Monday, April 23, 2018 12 Comments

Banyak-banyak tempat seafood steamboat yang saya pernah pergi rasanya ni lah yang paling terbaik kot!! hahaha

Kalau anda semua nak tahu pelbagai sajian seafood ada disediakan di restoren ni, apa yang menariknya restoren ni walaupun dia nampak ala-ala chinese kita yang beragama islam pun boleh makan kat sini tau sebab dia tak ada sajian "Pork", kadang ramai kan rasa ragu-ragu tapi kali ni saya JAMIN yang kita semua boleh makan dan tempat dia memang bersih laa kan...heheh...AAAA++++ saya bagi.


Kemarin saya berkesempatan mencuba beberapa hidangan yang disediakan oleh pihak restoren, serius saya rasa memang semua hidangan ni lazat dan sedap, servis yang mereka sediakan untuk pelanggan pun cepat apa jer kita mintak pantas terus sampai...hahahahahh...kalau anda semua nak tahu kemarin saya dapat laa merasa 9 hidangan seperti di bawah ni....dari segi harga pulak memang sangat berpatutan lah saya rasa semua golongan mampu untuk merasa masakan hidangan ni sebab tak lah terlalu mahal dan tak lah terlalu murah...tapi memang best lah!!

1.Minced Chicken with Egg Tofu RM14.80
2.Sweet & Sout Chicken RM29.80
3.Kong Pao Chicken RM29.80
4.Deep-fried Fish Fillet with Thai Chili Sauce RM28.80
5. Deep-fried Oatmeal Prawn with Salad RM47.80
6. Superior Soup Clam with Mee Hoon RM40.80
7. Live Tiger Prawn in Kam Heong Sauce (300gm) RM 47.80
8. Premium Mud Crab in Butter Milk Sauce - Min. 2pcs RM season price + RM10 each sauce
9. Live Clam with Ginger Spring Onion (500gm) RM34.80

Oh yer lupa juga nak bagitahu sajian hidangan yang di atas ni pun ada terdapat dalam hidangan set lunch mereka, "so no limit and just try" laa apa yang dapat saya katakan. Hmmmm masih terasa lagi kesedapan hidangan tersebut kat tekak ni macam teringin jer nak pergi lagi...hhooohhoooohoooooo...jom ramai-ramai kita serbu restoren ni!

Kepada sesiapa yang berminat nak mencuba boleh lah terus ke restoren nya di Puchong, waktu operasi mereka adalah seperti berikut:

Lunch 11.30am - 2.30pm
Steam Seafood 11.30am - 11.00pm

Boleh juga klik di link FB https://www.facebook.com/Kungfusteam/ kalau nak buat tempahan dulu pun boleh.


Ohhhh sebelum saya tertinggal, ada promosi paling terbaru dari mereka yaaa seperti iklan di bawah...Buy 1 get 1 Free...okkk chowww!!!!







Saturday, April 21, 2018

WD-40 - Produk pelbagai guna dan terbaik!

Saturday, April 21, 2018 5 Comments

WD-40 telah di pasarkan melalui Syarikat Bun Seng Hardware Sdn Bhd di Malaysia dan Syarikat ini telah menjangkakan pencapaian jualan melebihi 2 juta botol di dalam tahun 2018, WD-40 juga telah menembusi pasaran rantau Asia Tenggara dan akan terus memperluaskan operasi mereka lagi.

WD-40 ialah jenama terkemuka bukan sahaja berada di negara Amerika Syaikat ia nya malah mempunyai pasaran yang luas di seluruh dunia, ini telah menunjukkan bahawasanya produk ini sangat berkualiti dan terbaik dan telah diterima oleh masyarakat setempat.


Bercerita mengenai kelebihan dan kualiti WD-40, berikut adalah antara 5 fungsi atau manfaat yang ramai orang tidak tahu : 


1) Ia dengan cepat mengeringkan sistem elektrik untuk menghilangkan litar pintas akibat kelembapan.

2) Melindungi permukaan logam dengan bahan-bahan yang tahan kakisan untuk melindungi terhadap kelembapan dan elemen menghakis yang lain.
3) Melonggarkan ikatan karat ke logam dan membebaskan bahagian-bahagian logam yang beku (beku atau berkarat).
4) Juga boleh memebersihkan gris, kotoran, dan pistol, ianya juga boleh membuang pelekat, membenarkan penyingkiran label, pita  dan bahan ikatan yang berlebihan.
5) Bahan pelincir yang mudah meresap dan tahan ke semua bahagian komponen mesin & kenderaan.


Kesimpulannya, produk pelbagai kegunaan WD-40 dapat melindungi logam dari karat dan hakisan, menembusi bahagian komponen yang terperangkap, mengalir kelembapan dan melincirkan apa sahaja, disamping itu ia nya juga boleh menghilangkan gris, kotoran dan banyak lagi.


Produk ini juga mempunyai harga yang sangat murah dan berpatutan dan ia nya juga boleh di dapati di mana-mana pasar raya dan kedai di seluruh negara. Jadi tak susah lah kan kita nak beli produk ni dan semua golongan pun mampu untuk memiliki di samping dapat memanfaatkan kualiti produk bertaraf antarabangsa ini. Bagi sesiapa yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk dan informasi boleh lah melayari www.wd40.com laman web rasmi produk WD-40.

Majlis Perasmian WD-40 di Westin Hotel, KL

Majlis di rasmikan oleh Datuk Isham Ishak, Mr Marcus Chen dan Mr Wong Kian Wah



Friday, April 6, 2018

Specialist in Building Maintenance Services

Friday, April 06, 2018 8 Comments

HRC Resources’ core business is providing Total Facilities and Building services to customers who wish to outsource their building facilities operations & maintenance and focus in delivering their core business manufacturing or services.

HRC’s Facilities Team is supported by Mobile Service Team & Repair Team which consists of highly skilled and competent people who are specialist in their respective fields such as air conditioning, mechanical, electrical, fire protection, frequency converter and building automation systems from building maintenance to soft services.

Their Mobile Service Team provides external supports & specialist technical solutions to their local site facilities management team for maintenance, trouble shootings, repair & systems improvement of existing customers’ facility.

Being in Facilities Management business, with a large pool of resources including In-house Specialist, Strategic Partners/Consultants, Purchasing Team, Suppliers & Sub-Contractors, they are able to provide total solutions to facility needs and also help customers in sourcing for most of the material or supplies with competitive price.

SPECIALIST SERVICES

HRC’s team of experienced facility management professionals offers a diverse range of services to suit individual client requirements. They strive to fully understand the business objectives of their clients. This will enable them to identify the critical items which will support their clients’ businesses.

Therefore, they offer specialist services to ensure that the right solutions are designed to achieve the desired outcomes for each client.

Their range of specialist services and technical expertise include:
     
 1 Mechanical Equipment and System Technology

-    Air Conditioning & Ventilation (ACSU, AHU, CRAC, Precision Air Cond)
-    Mechanical Equipment
-    Domestic Water Booster/Multi-stages Pump
-    Fire Protection Systems (Analog and Digital)
-    Utilities Line Hook-up -    Mechanical Works

2  Electrical Equipment and Systems Technology

-    Extra Low Voltage Equipment (CCTV, PA System, Landline and PABX)
-    Generator Set Servicing, Repair and New Installation up to 2,000 KVA
-    UPS Servicing, Maintenance, Repair and New Installation up to 500 KVA
-    Protection Relay Calibration, Testing and New Installation
-    LV and HT Troubleshooting, Servicing Shutdown, Repair and New Commissioning
-    Street Lighting Troubleshooting, Repair and Maintenance
-    Distribution Board/ Feeder Pillar Servicing, Troubleshooting and New Installation
-    AMF / Control Circuit repair, troubleshooting and testing
-    Integrated Security/Lighting/Wiring Systems and Drawing

 3 Building Technology Systems

-    Building Automation/Monitoring/Control Systems (BAS, BMS & BCS)
-    Variable Speed/Frequency Drives (VSD/VFD Danfoss, ABB or Siemens)
-    HVAC Control Products
-    Fire Alarm Systems
-    Integrated Security Systems

 4 Building Services

-    Building Maintenance (Standby Headcount)
-    Housekeeping (Cleaner Headcount and services)
-    Landscaping (Supply Plant, Trimming and Maintaining)
-    Pest Control/Hygiene (ULV Misting, Mite-box, Fogging and treatment)

5 Energy Management

HRC has a team of expertise who are specialized in Building Automation Systems (BAS) which is a control system that can measure, monitor, trend & control the critical equipment’s and major energy user equipment’s in order to implement energy management programs effectively.

The Building Automation Systems which we familiar with are Johnson Controls METASYS,

Tata Janeeta "Penipu Hati" Aku yg disakiti!

Friday, April 06, 2018 1 Comments

Berikut lirik lagu Penipu Hati - Tata Janeeta

Kau katakan kau tak ingin membagi hatimu
Tapi ternyata kau yang ingin menduakan aku
Sedikit banyak aku bisa merasakannya 
Dari sikapmu dari tingkahmu padaku

Tak usah kau berakting lagi di depan mataku
Berulah-ulah yang tak penting mencari perhatianku
Sudah ku putuskan ku kan meninggalkan mu
Agar kau tau aku tak sudi untuk kau sakiti oooo

Sebagai penipu hati kau telah gagal
Membodohi ku seperti yang lain
Andai telat ku sadari ku kan lebih sakit hati
Untung saja lebih cepat ku tau

Kau katakan kau tak ingin membagi hatimu
Tapi ternyata kau yang ingin menduakan aku
Oooooooohhh

Sebagai penipu hati kau telah gagal
Membodohi ku seperti yang lain ohhhhh
Andai telat ku sadari ku kan lebih sakit hati
Untung saja lebih cepat ku tau

Sebagai penipu hati kau telah gagal
Membodohi ku seperti yang lain
Andai telat ku sadari ku kan lebih sakit hati
Untung saja lebih cepat ku tau yeahhhh


Andai telat ku sadari ku kan lebih sakit hati
Untung saja lebih cepat ku tau

Tata Janeeta "Korbanmu" Lagu paling menyentuh perasaanku!

Friday, April 06, 2018 0 Comments

Berikut lirik lagu Korbanmu - Tata Janeeta

Sendiri ku menangis
Tak seorangpun tahu lukaku
Air mata seakan
Luapkan rasa sedihku

Percuma semua penjelasanmu
Kini ku takkan peduli padamu
Simpan saja semua kata katamu
Simpan saja tuk korbanmu yang baru

Sadisnya kau bagai tak punya hati
Kau tusuk-tusuk aku dibelakangku
Harus slalu kau ingat
Aku tak pernah sesakit ini
Kan kuingat kau slalu sampai mati

Sendiri ku menangis
Dan Tak seorangpun tahu lukaku
Simpan saja semua kata katamu
Simpan saja tuk korbanmu yang baru

Sadisnya kau bagai tak punya hati
Teganya kau bermain dibelakangku
Harus slalu kau ingat
Aku tak pernah sesakit ini
Kan kuingat kau slalu
 
Kan kuingat kau slalu.. uuwooo

Kan kuingat kau slalu..
 
Sadisnya kau bagai tak punya hati
Kau tusuk-tusuk aku dibelakangku
Harus slalu kau ingat
Aku tak pernah sesakit ini
Kan kuingat kau slalu sampai mati

Sadisnya kau bagai tak punya hati
Kau tusuk-tusuk aku dibelakangku
Harus slalu kau ingat
Aku tak pernah sesakit ini
 
Kan kuingat kau slalu
 
Kan kuingat kau slalu sampai nanti

K-POP Boy Band of the day "BTS"

K-POP Boy Band of the day "BTS"

K-POP News Updates

BTS members involved in a car accidents!!!!

Jungkook was involved in a minor car accident on 2nd November as reported by Big Hit Entertainment agency. The incidents happen during his driving through Hannam in the Yongsan District of Seoul, where he hitting a taxi driver’s car. The 22-year-old has admitted his fault in the incident and a settlement was made with the other driver.

As in his agency statement Jungkook admitted that he violated the road Traffic Act immediately after the accident. The scene of the accident was resolved and police questioning was completed according to the due process, and an amicable settlement was made with the victim afterwards. ‘We once again apologize to the victim, and we also express apologies for causing concern to fans.’ Jeon Jung-kook and the driver were both taken to hospital where they were treated for minor bruises.

Source : MetroUK

Follow by Email